"Wat kan je allemaal nog meer met de muesli dan enkel in de yoghurt of kwark doen?"
Een goede vraag om mijn receptenblog mee te beginnen. Een leuke uitdaging ook!
Ik heb me laten inspireren door andere foodblogs, receptenmagazines en kookboeken. Vandaag zal ik het recept geven van knapperige muesli koekjes.
Al zal ik vast nog wel vaker (andere) muesli koekjes gaan bakken want er is heel veel in te varieren. Deze koekjes zijn heel makkelijk en snel te maken,
dus je hebt zo een heerlijk 'gezond' koekje.
In principe kan je ze van elke muesli mix maken. Ik gebruik nu 'Best Start Up'. Als je bijvoorbeeld 'Crunchy Choc' gebruikt dan zou ik in plaats van rozijnen
cranberries toevoegen of bij de 'Abricot delight' abrikozen in stukjes gesneden.
Voor 18 knapperige muesli koekjes heb je het volgende nodig;
100 gram eefs muesli mix
40 gram rozijnen
55 gram kokosolie
5 el honing
45 gram (biologisch (spelt)) bloem
1 gram bakpoeder
snufje zout
(De kokosolie kan eventueel vervangen worden door boter, de honing door 60 gram rietsuiker en de bloem en bakpoeder door 45 gram zelfrijzend bakmeel)
Nu aan de slag:
Verwarm de oven op 160 graden.
Smelt de kokosolie en de honing in een steelpannetje op het vuur.
Meng ondertussen in een kom de muesli met de extra rozijnen, het zout, bloem en bakpoeder.
Als de olie helemaal gesmolten is kan dit bij het muesli-mengsel gevoegd worden. Roer het goed door.
Je kan het beslag in 18 kleine porties op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, of je maakt 1 grote koek die je direct na het bakken snijdt.
Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Ze zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt. Dit is het moment als je 1 grote koek bakt om hem in kleinere koekjes te snijden met een goed scherp mes. Laat de koek verder zoals die is.
Laat de koek(jes) afkoelen.
Eet smakelijk!
Reactie schrijven