Een oud collega, Debby, leerling kok, met taarten maken als specialiteit, vond het leuk om mijn muesli te proeven. Heerlijk, en gelijk geinspireerd. Hoe leuk zou het zijn om die muesli wel met kwark te eten maar dan net even anders?! In een taart natuurlijk! Zo ging ze op haar stage plaats aan de slag, tussen het maken van lunchbonnen door, opzoek in de voorraadkasten en met behulp van oude recepturen. Deze mooie maar vooral ook lekkere muesli kwarktaart is het resultaat. Met de chocola als quilty pleasure en de aarbei als mooi garnituur.
Wat heb je nodig:
Voor de bodem
400 gr Best start up muesli
150 gr gedroogde vruchten, voor deze taart hebben we rozijnen gebruikt, maar dadels zouden bijvoorbeeld ook goed kunnen.
2 el water
Voor de vulling
1,2 l volle kwark
400 gr witte chocolade
7 gelatine blaadjes
Beetje water
Eventueel rood fruit als garnituur
Keukenmachine
Spingvorm van 24 cm doorsnede
Aan de slag:
We beginnen met de bodem. Bekleed de springvorm met bakpapier. Doe de rozijnen samen met het water in de keukenmachine en draai dit fijn zodat het een plakkerig mengsel wordt. Doe bijna alle muesli in een mengkom. Houd een beetje over zadat je de zijkant van de taart ermee kan kan bedekken. Voeg het rozijn mengsel toe en meng dit met de muesli. Schep dit mengsel in de springvorm en druk het goed aan met een lepel zodat de bodem is bedekt. Wanneer de muesli aan je lepel blijft plakken maak de lepel een beetje nat met water. Zet de springvorm weg in de koelkast en begin aan de vulling.
Leg de blaadjes gelatine in een beetje water te weken. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade iets afkoelen. Doe ondertussen de kwark in een mengkom en roer dit even door. Breng ondertussen een klein beetje water aan de kook. Spatel de chocolade door de kwark totdat er een gladde romige massa ontstaat. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze bij het kokende water. Roer dit door totdat alles is opgelost. Doe dit bij het kwarkmengsel en roer dit zo snel mogelijk door. Pak de springvorm uit de koelkast. Giet dit kwarkmengsel over de bodem en zet de taart in de koelkast. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven.
Haal de taart uit de vorm. Dit doe ik door een mes heet te maken onder de kraan en dan langs de randen te snijden. Druk de overgebleven muesli op de randen en dan is de taart klaar om gegeten te worden!
Ben benieuwd wat je ervan vindt.